ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

آلودگی هوا باعث اختلالات عصبی می‌شود

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که ذرات مضر موجود در هوای آلوده می‌توانند از طریق جریان خون به مغز منتقل شوند و باعث اختلالات عصبی و آسیب مغزی شوند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 26
کد خبر: ۱۳۹۹۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ذرات مضر موجود در هوای آلوده می‌توانند از ریه‌ها و سپس به سرعت از طریق جریان خون به مغز منتقل شوند. این مطالعه نشان می‌دهد که انتقال این ذرات به مغز ممکن است باعث اختلالات عصبی و آسیب مغزی شود.

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان بریتانیایی و چینی مجموعه‌ای از ذرات بسیار ریز را در مایع مغزی نخاعی برخی از بیماران پیدا کردند که می‌تواند نشان‌دهنده مسیری برای انتقال ذرات معلق در هوا از ریه‌ها به مغز باشد. آلودگی هوا حاوی بسیاری از مواد سمی است که ذرات معلق بدترین آن‌ها هستند و تأثیرات منفی زیادی بر سلامت انسان دارند. این ذرات گاهی اوقات می‌توانند از سیستم دفاعی بدن عبور کنند و باعث مشکلات سلامتی شوند.

پروفسور ایزولت لینچ از دانشگاه بیرمنگام و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: اطلاعات ما در مورد اثرات مضر ذرات ریز موجود در هوا بر سیستم عصبی مرکزی هنوز کامل نیست، اما با این وجود، تحقیقات ما نشان می‌دهد که این ذرات ریز ممکن است از طریق ریه‌ها، وارد جریان خون شوند و حتی از سد خونی مغزی عبور کنند که این انتقال می‌تواند به مغز و بافت‌های نرم اطراف آن آسیب برساند.

وی افزود: داده‌ها نشان می‌دهند، تعداد ذرات معلقی که از طریق جریان خون از ریه‌ها به مغز می‌رسند, ۸ برابر بیشتر از انتقال مستقیم این ذرات به مغز توسط بینی است. آسیب به مغز توسط این ذرات ریز می‌تواند علائمی مشابه آلزایمر و مشکلات شناختی در افراد مسن و همچنین کودکان ایجاد کند.

نتایج این مطالعه در مجله معتبر علمی "PNAS" منتشر شده است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر